KONCERT IZ SREDNJEG VIJEKA / Renesansa gitarističkog maga

Image

Legendarni gitarist Deep Purplea Ritchie Blackmore u Zagrebu predstavio svoj bend Blackmore's Night.

28.1.2009.
17:12
VOYO logo

Dok njegovi nekadašnji kolege iz Deep Purplea nastupima na San Remu i sličnim šlageraškim veselicama rasprodaju i ono malo ugleda što im 
je ostalo, Ritchie Blackmore sa novim bendom Blackmore's Night još uvijek  radi zanimljive stvari.

Nemojmo se zanositi, njihov je premijerni zagrebački nastup u dobro ispunjenom Lisinskom dosta oscilirao, no u  boljim je trenucima uspio opravdati renome kojeg uživa jedan od najslavnijih gitarista svih vremena. Spoj renesansne glazbe i folk-rocka logičan je nastavak Ritchiejeve fascinacije klasičnom glazbom, primjetne još u ranim stvarima Purplea poput "April", a iz najboljih dana zadržao je i sklonost virutoznoj instrumentalnoj međuigri gitare i klavijatura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolje stvari grupe rastu od akustičnih minijatura do raskošnih krešenda u kojem je slavni roker glavnu ulogu prepustio čarobnom glasu svoje supruge Candice, a dojam putovanja u neka davna vremena zaokružili su viteški kostimi pojedinih članova publike te prikazi mračnih šuma i nemirnih mora na videozidu. Vrhunac koncerta očekivano su bile izvedbe klasika Purplea od kojih je najefektnije zvučala bolna balada "Soldier Of Fortune". 

Priču su, kao i na albumima grupe, dobrano pokvarile brze, besmislene poskočice čiji je jedini cilj da rasplešu publiku, no u cjelini, pogotovo zahvaljujući nekoliko izvrsnih obrada, vrlo solidno.       

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo