TOGA SMO SE BOJALI / Osvanule loše vijesti za Filipa Hrgovića i njegovu potencijalnu borbu za titulu, evo što se događa

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Što će biti s Filipom Hrgovićem?

29.8.2023.
9:28
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Oleksandr Usik pobijedio Daniela Duboisa prekidom u 9. rundi u Wroclawu i time obranio WBA, WBO i IBF pojaseve prvaka, hrvatski ljubitelji boksa sad postavljaju pitanje - je li sljedeći Usik meč onaj s Hrgovićem za naslov prvaka svijeta prema IBF verziji?

Image
ČUDESNI USIK I DALJE TEŠKAŠKI 'KRALJ' /

Prvo je boksački školovao Duboisa, a onda ga brutalno nokautirao: Borio se za hrabri ukrajinski narod

Image
ČUDESNI USIK I DALJE TEŠKAŠKI 'KRALJ' /

Prvo je boksački školovao Duboisa, a onda ga brutalno nokautirao: Borio se za hrabri ukrajinski narod

Hrgović obavezni IBF-ov izazivač

Zahvaljujući pobjedi nad Demseyjem McKeanom, Hrgović je zadržao status obveznog IBF-ovog izazivača te se nada da bi se početkom iduće godine trebao boriti za svjetsku titulu s Usikom. Hrgovićeva nadanja može poremetiti samo borba između Usika i Tysona Furyja za ujedinjenje svih teškaških titula, a to je ono što želi vidjeti čitav boksački svijet. No, za Hrgu postoji još jedna zamka na putu ostvarenja svog sna - meča za naslov prvaka svijeta. Naime, Daniel Dubois i njegov tim žalit će se na ishod meča, jer po njima situacija s početka pete runde, kad je Usik dobio udarac ispod pojasa, zbog čega mu je sudac dao 5 minuta da se oporavi, nije bila regularna, niti je to, prema Duboisevom timu, bio nedopušteni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Warren je izjavio nakon meča:

"Pogodio ga je u pojas. To nije bio niski udarac. Volio bih da ga sada mogu staviti tamo i da svi možemo vidjeti. Nisu mu uzeli nijedan bod. Sviđa mi se Usik, ali to je bila potpuna domaća odluka. Nije bio sposoban nastaviti i dali su mu nekoliko minuta da se oporavi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inzistirao je:

"Vodeća tijela će to morati pogledati i narediti revanš. Žalit ćemo se na ono što se ovdje dogodilo. Sve je u vezi s legitimnim udarcem koji ga je zaustavio i trebao je pobijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi žele vidjeti ujedinjenje. Da je Daniel dobio rezultat onda bi to bilo lako učiniti. Sada ćemo vidjeti."

Image
Foto: Net.hr

Frank Warren za Talk Sport: 'Duboisova žalba neće utjecati na meč između Usika i Furyja'

Frank Warren je nakon te izjave u razgovoru za Talk Sport u ponedjeljak ujutro rekao i sljedeće:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne krivim Alexa (Krassyuka - Usykovog promotora - op.a) za ono što govori, jer oni ne žele da tražimo revanš, ali mi ćemo to učiniti. Usyk? Imam puno poštovanja prema njemu, bio je nevjerojatan u cruiserweightu i on je stvarno dobar teškaš, ali on se i ranije žalio na niske udarce, učinio je to protiv Anthonyja Joshue u njihovim borbama. Plan Duboisa je bio udarati ga nisko u tijelo, jer on tu ima određenih slabosti. Volio bih da proglase meč no - contest, jer bi Daniel trebao imati ta tri pojasa oko struka, ali ako ga uspijemo dovesti do revanša, onda ćemo ih i imati".

Warren je nakon toga govorio i o meču usika i Furyja, potencijalnog...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Duboisova žalba neće utjecati na meč između Usika i Furyja jer se i dalje razgovara o tome da organiziramo ovu borbu rano u 2024. godini. Ako bude revanša, neće ići prije toga. Ako pogledamo širu sliku, ne možemo samo gurati Danielovu situaciju, iako on nije tretiran pošteno u ovoj priči", kazao je Warren pa dodao:

"Plan je bio da pobjednik od subote ide na Tysona Furyja ranije iduće godine. Iako su u borbi između Usika i Duboisa svi pojasevi bili u igri, WBA je taj po kojem je Daniel obavezni izazivač. Skupit ćemo sve dokaze, fotografije i videe te ćemo ih priložiti nadležnim tijelima da donesu odluku."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrgović će morati i dalje strpljivo čekati svoju priliku?

To bi za Hrgovića značilo i sljedeće. Dakle, dogovori li se borba između Usika i Furyja, što je izgledno, Hrgović će i dalje morati čekati svoju priliku. Hrvatski boksač ostao bi IBF-ov obvezni izazivač, no sasvim je moguće da do kraja iduće godine uopće ne dobije šansu za napad na titulu. A ako je i dobije, protivnik mu možda uopće neće biti Usik, nego će ga čekati Fury. Da, ovako izgleda da nam opet slijedi velika zavrzlama. Hrgović i njegov tim nemaju namjeru odustati od svog statusa prvog izazivača prema IBF-u, no ukoliko ova priča oko meča za ujedinjenje svih titula poprimi nešto ozbiljnije konture, svašta bi moglo biti moguće, ali teško da će Hrgović za naslov boksati ove godine, a postoji mogućnost da će se itekako načekati za meč za naslov. Prema našim procjenama, Hrgović bi mogao čekati i do kraja 2024.

Na pitanje o potencijalnoj borbi s obveznim izazivačem IBF-a Filipom Hrgovićem nakon pobjede nad Duboisom, Usik je samo kratko odgovorio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sad se idem odmoriti, spavati i jesti, piti mineralnu vodu vodu."

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo