LUDNICA U MUNCHENU / Remi u spektaklu na Allianz Areni: Bayern gubio pa preokrenuo, Real izjednačio iz penala

Image
Foto: Profimedia

Prvu utakmicu polufinala Lige prvaka između Bayerna i Reala pratilli ste uživo na portalu Net.hr

30.4.2024.
19:32
Profimedia
VOYO logo

Bayern Munchen i Real Madrid u prvom su polufinalu ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka odigrali 2-2 na Allianz Areni u Munchenu.

Image
ZVIJEZDA JOŠKO /

Gvardiol Englezima pričao o Trešnjevci, tramvaju i o tome kako se tresao prije debija za Hrvatsku

Image
ZVIJEZDA JOŠKO /

Gvardiol Englezima pričao o Trešnjevci, tramvaju i o tome kako se tresao prije debija za Hrvatsku

Bayern - Real

2-2

Bayern Munchen: Neuer - Kimmich, Dier, Kim, Mazraoui - Laimer, Goretzka - Musiala, Muller, Sane - Kane

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real Madrid: Lunin - Lucas, Rüdiger, Nacho, Mendy - Valverde, Kroos, Tchouaméni - Bellingham - Rodrygo, Vinicius

Bayern je odlično otvorio utakmicu i već nakon 40 sekundi imao veliku priliku. Sane je odigrao dupli pas s Kaneom i s nekih osam metara s lijeve strane pucao, no odlično je to obranio Lunin. U šestoj minuti Sane je s desne strane petom dao za Kanea, a ovaj pucao iz prve, no obranio je i to Lunin. Samo minutu kasnije Sane je probio po lijevoj strani, ali pucao preko gola. Musiala u 12. minuti puca s 14 metara lijevom, ali preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, onda šok u 24. minuti kada je pobjegao Vinicius. Fenomenalnu loptu poslao je Kroos i izbacio u for brzog Brazilca koji je s 12 metara poslao loptu pokraj Neuera. Smirila se utakmica nakon toga. Bayern nije više srljao, a Real je samo čekao novu priliku da zada još jedan udarac iz kontre. Sjurio se Musiala u 41. minuti prema šesnaestercu Reala, a Nacho ga je srušio na nekih 20 metara malo iskosa s desne strane. Kane je pucao iz slobodnjaka, ali jaka lopta je otišla pored gola. Bellingham se u 43. na drugoj strani također sjurio prema šesnaestercu, a Mazraoui ga srušio metar prije linije. Francuz Clement Turpin mu je za to pokazao žuti karton. Bilo je to dosta iskosa s desne strane, ali pokušao je izravno Rodrygo, no otišla je ta lopta preko gola.

Blitzkrieg Bayerna

U drugo poluvrijeme je Thomas Tuchel krenuo zamijenivši Goretzku Guerreirom. Ponovno je Sane krenuo kao i u prvom poluvremenu, ali je u 54. bio precizan i iskosa s desne strane zabio za izjednačenje. U 56. minuti pao je Musiala u šesnaestercu, a Turpan koji je bio blizu odmah pokazao na bijelu točku. Lucas Vazquez je htio izbiti loptu, ali je zakačio Musialu po nozi. Rüdiger je došao do Lunina te mu nešto šapnuo, vjerojatno gdje inače puca Kane, no bacio se Lunin u svoje lijevo, a Kane mirno poslao u svoje lijevo za preokret Bayerna. U 60. je pao Kane u šesnaestercu, ali Turpin je ostao 'nijem' ovoga puta. Kroos je dobio žuti u 64. nakon što je zaustavio bijeg Kanea, a Carlo Ancelotti je minutu kasnije izvadio večeras lošeg Nacha i uveo Camavingu. Kroos je uzeo kapetansku traku, Tchouaméni otišao na mjesto stopera, a Camavinga u vezni red.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 75. minuti ušli su Luka Modrić i Brahim Diaz. Nije Ancelotti htio mijenjati kod kornera za Bayern u skladu s nepisanim pravilom, ali nakon toga nije bilo prekida pa su Modrić i Diaz punih pet minuta stajali uz aut liniju i čekali na zamjenu. Izapli su Bellingham i Kroos, a Luka je uzeo kapetansku traku. Modrić je u 79. odlično dao za Viniciusa. Kim tu loptu nije ni vidio, ali Brazilac nije bio precizan. U 80. je ušao Gnabry umjesto Mullera. Mulleru je to bio 150. nastup za Bayern u Ligi prvaka. Toliko ima samo Iker Casillas za Real, a jednu više utakmicu je Xavi odigrao za Barcelonu. Imat će dakle Muller priliku stići i Xavija u uzvratu na Santiago Bernabeuu.

Image
Foto: Profimedia

Kim je u 82. srušio Rodryga koji mu je pobjegao na malom prostoru u šesnaestercu, a Turpin je odmah pokazao na bijelu točku i dao žuti Korejcu koji je odigrao 'kriminalnu' utakmicu. Vinicius je namjestio loptu, Neuer se bacio u svoje desno, a Brazilac u zadnji tren ispravio prema sredini te zabio za novo izjednačenje na Allianz Areni. U 87. je ušao Joselu umjesto Rodryga te Davies umjesto Sanea na drugoj strani. Real je vodio pa gubio, ali na kraju ipak izvukao 2-2 uoči uzvrata u Madridu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo