KALKULACIJE / Ludnica u najtežoj ligi na svijetu, kako Hrvat može izbjeći ispadanje?

Image
Foto: Profimedia

Bez obzira na rezultat protiv Blackburna, momčad Enza Maresce podići će trofej Championshipa nakon posljednjeg sučeva zvižduka

1.5.2024.
10:19
Profimedia
VOYO logo

Sezona "najlteže lige na svijetu", Championshipa, privodi se nakon 45 kola kraju.Leicester City vraća se u Premier ligu nakon pobjede od 3-0 protiv Preston North Enda u ponedjeljak, što im je osiguralo naslov prvaka.

Image
VELIKA POBJEDA /

Ipswich nakon 22 godine čekanja i nadanja pred povratkom u Premier ligu

Image
VELIKA POBJEDA /

Ipswich nakon 22 godine čekanja i nadanja pred povratkom u Premier ligu

Poraz Rotherham Uniteda od 1-0 od Plymouth Argylea 5. travnja potvrdio je njihovo ispadanje u niži razred. To su jedine dvije poznate stvari prije zadnjeg kola

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučerašnja objeda Ipswicha nad Coventry Cityjem pomaknula ih je na drugo mjesto, tri boda ispred Leedsa na trećem mjestu. Ipswich završava sezonu kod kuće protiv Huddersfield Towna, koji se nalazi na 23. mjestu i koji je primio drugi najveći broj golova u ligi (75), što im treba osigurati povratak u Premier ligu prvi put nakon 22 godine.

Leeds, koji se suočava sa Southamptonom na Elland Roadu u svojoj posljednjoj utakmici, trebat će pobijediti i nadati se da Huddersfield može učiniti nevjerovatan podvig na Portman Roadu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leicester, koji ima 97 bodova, ima priliku pridružiti se listi od šest momčadi u povijesti koje su akumulirale 100 bodova ili više u jednoj sezoni Championshipa, ali im je potrebna pobjeda protiv Blackburn Roversa koji se bori s ispadanjem kako bi postigli taj podvig.

Leicester je optužen od strane Premier lige u ožujku zbog navodnog kršenja njenih pravila o dobiti i održivosti (PSR) i upućen je na nezavisnu komisiju, ali je Engleska nogometna liga (EFL) potvrdila u travnju da ne može primijeniti oduzimanje bodova Leicesteru ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na rezultat protiv Blackburna, momčad Enza Maresce podići će trofej Championshipa nakon posljednjeg sučeva zvižduka. Pored rezultata koji idu njima na ruku, Hullu će trebati pobjeda protiv Plymoutha koji je na 21. mjestu na Home Parku kako bi se plasirali u doigravanje.

S obzirom na to da West Brom i Norwich imaju značajno zdravije gol-razlike, Hull će trebati da West Brom izgubi svoju utakmicu protiv Prestona na Hawthornsu. Norwich igra s Birmingham Cityjem, koji trenutno drži posljednje mjesto za ispadanje, na St Andrew'su posljednjeg dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Matematički, Hull bi mogao prestići Norwich, ali s obzirom na to da Kanarinci imaju prednost u gol-razlici od sedam, to je malo vjerojatno.

Birmingham zauzimu posljednje mjesto za ispadanje u ligi i bore se s Norwichom u svojoj posljednjoj utakmici sezone. Birmingham zaostaje jedan bod za Plymouth Argyleom, pri čemu Plymouth također ima neznatno bolju gol-razliku (-12 naspram -16). Plymouth igra s Hullom, i nada se izbjegavanju izravnog povratka u League One.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogućnost da Sheffield Wednesday, koji je tri boda ispred Birminghama, doživi relegaciju je moguća zahvaljujući boljoj gol-razlici Birminghama (-26 naspram -16). Sheffield, koji je svojom pobjedom od 3-0 nad West Bromom 27. travnja stekao tri boda prednosti u odnosu na zonu ispadanja, igra protiv 15. Sunderlanda u subotu.

Blackburn, koji je izjednačen s Wednesdayom na 50 bodova, nalaze se na 19. mjestu i u sličnoj poziciji pred posljednje kolo. Oni, međutim, igraju protiv prvaka Leicestera i nadaju se da će ili prvaci ili timovi ispod njih kiksati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo