Rukometnom krvniku najveća kazna u povijesti!

Bivši njemački rukometni reprezentativac Torsten Jansen zaradio je maksimalnu kaznu od rukometnog saveza Njemačke za krajnje nesportski potez prema našem Ivanu Ninčeviću...

23.5.2013.
18:17
VOYO logo

Jansen (36) je kažnjen s 10 utakmica suspenzije i 15 tisuća eura novčane kazne! To je najrigoroznija kazna koju je zaradio ijedan igrač u povijesti njemačkog rukometa! Rukometaš HSV-a će tako propustiti posljednje dvije utakmice Bundeslige, ali će zato zaigrati na završnom turniru Lige prvaka (1. i 2. lipnja).

Podsjetimo, Jansen je kažnjen jer je u utakmici 32. kola, svega 37 sekundi prije kraja susreta koji je rezultatski bio riješen (HSV vodio 28:25), vlastitom glavom udario hrvatskog reprezentativca, člana Füchse Berlina, u glavu, te ga poslao u bolnicu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ninčević je nekoliko minuta bio bez svijesti, a nakon detaljnih pregleda u bolnici objavljeno je da je zaradio poveću porezotinu ispod desnog oka, nagnječenje jagodične kosti, te blaži potres mozga.

Recimo i da HSV ima dva tjedna da uloži žalbu na donesenu presudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko može doživjeti "žutu minutu", ali kada se to dogodi onda je taj netko odgovoran za svoje postupke. Samo želim da mi objasni zašto je to napravio. Mislim da mi toliko duguje nakon ovog što mi je priuštio", rekao je Ninčević u razgovoru za njemački Sport 1.

Da li vas je Jansen nazvao? Je i pitao sam ga zašto je to napravio, ali mi nije znao objasniti. Sretan sam što me nije udario malo više, jer bi mi slomio kost nakon čega bih izbivao s terena oko šest mjeseci, te bi mi bile potrebne dvije operacije. Imao sam sreću, ali imao ju je i on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se danas osjećate? Imam konstantne glavobolje, vjerojatno zbog potresa mozga. Doktor mi je rekao da će mi ostati ožiljak ispod oka u dužini četiri, pet centimetara što i nije neka lijepa uspomena za budućnost.

Hoćete li tužiti Jansena za ovaj potez? Još nisam odlučio. Prvo se namjeravam oporaviti u naredna dva do tri dana, ponovno stati na noge, pa ću nakon toga odlučiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo